Sertifisert sikkerhetsopplæring er en opplæring som kreves for førere av arbeidsutstyr som er beskrevet i Forskrift om utførelse av arbeid – Best.nr. 703– fastsatt 6. desember 2011.
Denne opplæringsplanen gjelder opplæringsmodul 2.8 i hht. illustrasjonen nedenfor.
Opplæringen gir den grunnkunnskap og ferdighet som kreves for bruk av arbeidsutstyr i hht. forskriften. Forskriften forutsetter imidlertid at førere av ulike typer arbeidsutstyr i tillegg får spesialopplæring på det utstyret som til enhver tid benyttes.
Praktisk opplæring i Modul 4 gjennomføres av sertifisert opplæringsvirksomhet, eller i bedrift etter avtale med sertifisert opplæringsvirksomhet. Riktig bruk av lastebilkraner har stor betydning for sikkerheten for kranfører og annet personell som deltar i løfteoperasjoner. Feilvurderinger kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader på kranfører, øvrig personell samt materiell og omgivelser. Positive holdninger til sikkerhet er derfor viktig under opplæringen.
Totalt 28 timer. I dette ligger 20timer for modul 2.8, 8timer for modul 3.8(Med undervisningstime menes i denne sammenheng 45 min. undervisning).
Ved komplett klasseromskurs for modul 2.8. og 3.8, blir kurset gjennomført på 3 fastsatte kursdager og med noe fleksibilitet i forhold til praktisk bruk, modul3.8.
Kandidaten må dokumentere å tidligere ha gjennomført modul 1.1 og modul 2.3. Alternativt kan modul 1.1 og 2.3(Bevis for G11. Sertifisert kurs for stropping, løfte og anhukerkurs) gjennomføres i sammenheng med denne modulen (ta kontakt ved behov)
Gå til kurs for G11 Løfteredskap, for kursoversikt og pris. Finner du ikke det du leter etter, ta kontakt, så vil vi prøve å hjelpe deg.
Hensikten med opplæringen er å gi lastebilkranførere en god teoretisk og grunnleggende praktisk grunnopplæring i sikker bruk av lastebilkraner, slik at uhell og ulykker i forbindelse med løfteoperasjoner unngås. Opplæringen skal gi kandidatene god innsikt i prinsippene for lastebilkraners konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk. Opplæringen dekker også den teoretiske sikkerhetsopplæringen som kreves for fører av personløfter. Opplæringen avsluttes med en skriftlig teoretisk prøve. Etter praktisk grunnopplæring skal kandidaten gjennomføre mengdetrening i hht. Modul 4.8. Når kandidaten har bestått teoretisk prøve, samt avsluttende teoretisk prøve for anhukere med tillegg av praktisk kjøreprøve på lastebilkran, vil dette være grunnlag for utstedelse av kompetansebevis for fører av G8 Lastebilkraner.
Målsettingen med opplæringen er at den som gis opplæring tilegner seg grunnleggende teoretiske kunnskaper om sikker bruk av lastebilkraner, slik at ulykker ved bruk unngås.
Opplært person skal:
Opplæringen avsluttes med en skriftlig prøve som skal sikre at hver enkelt deltaker har tilstrekkelige kunnskaper om riktig og sikker bruk av lastebilkraner. Ved lese- og skrivevansker hos kandidaten kan prøven gjennomføres muntlig. Det brukes karakterskala: ”Bestått” / ”Ikke bestått”
Relevante kursmateriell for opplæringen vil bli delt ut ved oppmøte og lærebøker blir stilt disponibelt under kurset.
Vi kan tilby praksis; ta kontakt ved behov.
Kurset kan bli avlyst ved få deltakere.
Vi en en ASAS sertifisert bedrift som oppfyller kravene til sertifisert opplæring. Sertifikat nr. ATS-206
© 2021 – Gillen Kompetanse AS. Alle rettigheter reservert