Dokumentert sikkerhetsopplæring er en opplæring som kreves for arbeidsutstyr som er beskrevet i Forskrift om utførelse av arbeid, best. nr. 703.
Opplæringen gir en generelle kunnskaper og ferdigheter som er nødvendige for personløfter i h.h.t. forskriften. Forskriften forutsetter at fører av ulike typer personløftere i tillegg får typeopplæring på det aktuelle utstyret som benyttes.
Riktig bruk av personløfter har meget stor betydning for sikkerheten for brukeren og andre, for å hindre at skader påføres personer eller omgivelser. Feilvurderinger kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader på brukeren, personell og materiell. Å skape positive holdninger til sikkerhet er særdeles viktig under opplæringen.
A (Tilhengermontert) + B (Selvgående) = 7 timer
A (Tilhengermontert) + B (Selvgående) + C (Bilmontert) = 8 timer
(Med undervisningstime menes i denne sammenheng 45 min).
Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for denne opplæringen. Alderskravet generelt for risikofylt arbeid er: 16år ved opplæring i videregåendeskole, 17år for opplæring i virksomhet og 18 år for selvstendig å kunne utføre arbeidet uten tilsyn.
Å gi brukere en god grunnopplæring, teoretisk og praktisk, i sikker bruk av personløfter. Opplæringen skal gi brukere god innsikt i prinsippene i personløfterens konstruksjon, nødprosedyrer, virkemåter, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker i forbindelse med oppstilling og bruk unngås.
Målsettingen med opplæringen er at den som får opplæring tilegner seg tilstrekkelige
kunnskaper om teoretisk og praktisk sikker bruk av personløfter, slik at ulykker ved
oppstilling og bruk unngås
Opplært person skal:
Opplæringen avsluttes med en kunnskapstest/prøve som skal sikre at hver enkelt deltaker har tilegnet seg tilstrekkelige kunnskaper om riktig og sikker bruk av personløfter. Ved lese- og skrivevansker hos kandidaten kan prøven gjennomføres muntlig.
Det brukes karakterskala: ”Bestått” / ”Ikke bestått”
Relevante lærebøker og kursmateriell for opplæringen inngår i kursavgift, og vil bli delt ut ved oppmøte.
Krav til praksistimer:
A + B = 4 timer
A + B + C = 6 timer
Alternativt dokumentasjon fra arbeidsgiver om at kursdeltaker har praksis i bedriften:
A + B = 25 timer
A + B + C = 50 timer
Praksisinnhold dokumenteres skriftlig.
Vi en en ASAS sertifisert bedrift som oppfyller kravene til sertifisert opplæring. Sertifikat nr. ATS-206
© 2021 – Gillen Kompetanse AS. Alle rettigheter reservert